Vårt innehåll är ditt

Deutsches Historisches Museum

Drygt tre av gårdagens timmar spenderades på Deutsches Historisches Museum (för dig som är dålig på tyska/har kass fantasi: Tyska Historiska Muséet), därifrån har jag inga bilder, men jag kan varmt rekommendera ett besök dit. Det är fascinerande att gå omkring med en liten bandspelare och lyssna på vilka usla beslut som tagits i detta land ända fram till 1989.

Vi gick sedan längs Unter den Linden mot Brandenburger Tor, där hittade jag en massa böcker (gjorde ett klassiskt rookie mistake och bar omkring på en kamera utan batteri, fick bli luren istället).


Vid Brandenburger Tor fick vi akta oss för en massa luriga turistfällor, men vi kom ut på andra sidan och då behövde Calle kolla i guideboken, omskakad som han var.


Vi gick en liten bit och hittade Holocaust Memorial, ett enormt minnesmärke för de ofantligt många judar som dödades i Europa under andra världskriget. Det var vackert och jättestort; liknade en enorm labyrint av stenblock i olika höjd. Tanken med utformningen är att besökaren ska känna sig otrygg när denne befinner sig mitt i det. 


Nästa mål var att ta oss en titt på en del av Berlinmuren som fortfarande stod kvar. Dit var det jättelångt. Därför var vi tvungna att stanna på olika ställen.

Till exempel under en järnvägsbro där vi drack öl och jag åt dagens korv: Currywurst

Vi gick så långt att vi började ställa oss själva existentiella frågor.

Våra ömmande fötter och arma kroppar tvingade oss att stanna och ta en öl till . Denna gång på ett ställe (rekommenderas varmt, Mein Haus am See hette det) vars toalett förde tankarna till Café Publiks, pre renovering. Stället i sig liknade mest en second hand-butik.

Till slut kom vi fram och kikade igenom västsidan mot östsidan. Det var häftigt.

Middag intogs på turkiskt hak som verkligen inte var värd en bild.

Strax: avfärd mot Prag.

Kim.





Dela:

0 kommentarer :

Skicka en kommentar